به گزارش مشرق: طبیعی است! سالم است! سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان های ضد سرطانی است! بله میوه برای سلامتتان مفید است، اما قبل از اینکه میوه را گاز بزنید هشدارهای مهمی هست که باید در نظر بگیرید. در ادامه می خواهیم 6 چیز که باعث می شوند اشتباه میوه بخورید را به شما معرفی کنیم:

فکر می کنید همه میوه ها یکسان هستند
چه چیزی آناناس و توت را از یکدیگر متفاوت می کند؟ با اینکه هر دو حاوی ویتامین های مفید برای بدن هستند (آناناس منبعی غنی از فولات و ویتامین B6 و توت نیز سرشار از فیبر و ویتامین C است) اما مقدار متفاوتی کربوهیدرات قند و فیبر در خود دارند. بهترین میوه ها مقدار زیادی پلی فنل (ماده شیمیایی که با التهاب مبارزه می کند) در خود دارند و شاخص گلیسمی شان نیز پایین است. شاخص گلیسمی نشان می دهد که یک غذا چقدر سریع می تواند قند خونتان را افزایش دهد. میوه هایی که شاخص گلیسمی پایین دارند انتخاب های بهتری هستند چون آرام تر هضم می شوند، بنابراین باعث افزایش ناگهانی قند خونتان نمی شوند و کمکتان می کنند برای مدت زمان بیشتری سیر بمانید.
توت ها مقدار زیادی پلی فنل دارند و شاخص گلیسمی شان نیز پایین است. به صورت کلی بیشتر میوه هایی که رنگ تیره تری دارند، مانند انگور هایی تیره رنگ در مقایسه با میوه هایی با رنگ روشن مانند موز و ملون ها آنتی اکسیدان بیشتری دارند و در هر وعده میزان قندشان نیز پایین تر است.

میزان نامشخصی میوه می خورید
برخی برنامه های کاهش وزن اجازه می دهند هرچقدر دلتان می خواهد میوه و سبزیجات مصرف کنید اما این کار به نظر خیلی هوشمندانه نمی آید. مسلما می توانید مقدار بسیار زیادی سبزیجات غیرنشاسته ای میل کنید اما میوه ها چیزهایی هستند که باید بیشتر حواستان را در موردشان جمع کنید، دلیلش هم گلیسمی بالایی است که بعضی از آنها دارند. از آنجا که طعم میوه ها شیرین و دلچسب است، ممکن است بدون اینکه متوجه شویم پرخوری کنیم. در این حالت قند خون به دلیل گلوکز و کالری بالا می رود و منجر به افزایش وزن می شود.

چه مقدار باید میوه بخوریم؟ برای بیشتر افراد بالغ دو فنجان در روز توصیه می شود ولی باز هم این مقدار بسته به سن و سطح تناسب اندام متفاوت است. اگر توت یا میوه هایی استفاده می کنید که برش خورده اند هیچ اشکالی ندارد که از فنجان های اندازه گیری استفاده کنید (سعی کنید هر وعده یک دوم فنجان باشد).

بر اساس میزان گرسنگی تان انتخاب متفاوتی نمی کنید
صدای شکمتان درآمده و هنوز چند ساعتی تا آماده شدن غذا باقی است؟ یا فقط دوست دارید چیزی بخورید که هوستان به شیرینی را فرو بنشاند؟ قبل از اینکه بخواهید چیزی انتخاب کنید ابتدا این مورد را برای خود روشن کنید. برای مثال یک سیب بزرگ 120 کالری دارد اما یک سیب کوچک فقط 53 کالری. همچنین هنگام انتخاب یک سیب را هرگز در اندازه با یک پرتقال مقایسه نکنی. کالری یک پرتقال بزرگ در واقع برابر است با کالری یک سیب کوچک.

میوه را به تنهایی می خورید
با اینکه یک قطعه میوه از یک قطعه شکلات شیرین بهتر است اما همچنان پتانسیلش را دارد که قند خونتان را بالا ببرد و سپس باعث سقوط آن شود. میوه را با مقداری پروتئین ترکیب کنید ، مثلا مقداری پنیر یا کره بادام زمینی این کار باعث می شود میوه باعث فراز و فرود ناگهانی در قند خونتان نشود. میوه باعث افزایش سطح انسولین و پروتئین باعث بالا رفتن هورمون گلوکاگون می شود. این دو هورمون برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون با یکدیگر کار می کنند.
مخصوصا اگر دیابت یا پیش دیابت دارید خوردن پروتئین به همراه میوه بسیار با اهمیت می شود. در غیر این صورت ممکن است علائم بالا رفتن قند خون از جمله افزایش ضربان قلب را تجربه کنید.

پوست میوه را نمی خورید
پوست میوه معمولا بهترین بخش از نظر ویتامین و آنتی اکسیدان است، برای مثال پوست سیب سرشار است از ویتامین C، فیبر و ویتامین A. تحقیقات همچنین نشان داده پوست سیب می تواند از چاقی جلوگیری کند و خواص ضد سرطانی نیز دارد.

میوه ها را نمی خورید، می نوشید
آب میوه دارای قطعات حاوی فیبر میوه نیست. فیبر از آزاد شدن سریع گلوکز در خون جلوگیری می کند بنابراین وجودش بسیار مهم است. بهتر است همیشه میوه را به صورت کامل میل کنید و یا حداقل به صورت اسموتی (تا پروتئین داشته باشد). میوه های خشک نیز همینطور هستند، درست مانند آب میوه ممکن است در خوردنشان زیاده روی کنید.



ادامه مطلب


گلودرد یکی از بیماری‌های شایع کودکان است. عفونت های ویروسی (مثل سرماخوردگی) شایع‌ترین علت گلودرد هستند. اکثر گلودردها نیازی به آنتی بیوتیک ندارند. درد و ناراحتی اغلب پس از ۴۸ ساعت کمتر می‌شود و بسیاری از گلودردها با انجام اقدامات خانگی بهبود می‌یابند.

علایم محتمل در کودکان
گلودرد
مشکل در بلع
امتناع از خوردن و نوشیدن
تب
قرمزی گلو یا چرک روی لوزه‌ها
تورم غدد لنفاوی گردن
 دیگر علایم سرماخوردگی

توصیه‌های خانگی
- برای درد و ناراحتی می‌توانید به کودک خود استامینوفن یا بروفن بدهید. نباید به هیچ فرد زیر ۲۰ سالی آسپرین بدهید.
- به کودک خود مایعات گرم فراوان بدهید که به بهتر شدن حس گلودرد کمک می‌کند.
- قرقره یا ترکیبات بی‌حس کننده می‌توانند درد ناشی از گلودرد را کم کنند و مشکلات در خوردن را کاهش دهند. قرقره آب نمک (نصف یا ۱ قاشق چایخوری نمک را در ۲۵۰ میلی‌لیتر آب گرم حل کنید) می‌تواند تا حدی گلودرد را رفع کند و می‌توان چند بار در روز آن را تکرار کرد.
کودکان کوچک‌تر ممکن است نتوانند به درستی قرقره کنند و اگر احتمال می‌دهید که محلول نمک را قورت دهند، میزان نمک را به نصف تا یک چهارم قاشق چایخوری تقلیل دهید.
اگر قرقره کردن خیلی دردناک است یا کودک دچار حالت خفگی هنگام قرقره می‌شود، از قرقره کردن صرف نظر کنید. می‌توانید محلول قرقره را از داروخانه‌ها تهیه کنید.
این داروها معمولا حاوی فنول و یک طعم دهنده هستند. ما به تجربه دریافته‌ایم اگر پیش از غذا از این افشانه‌ها استفاده شود، کودک بهتر غذا می‌خورد.
- به کودکان بزرگ‌تر از ۱ سال سه بار در روز یک قاشق چایخوری عسل بدهید. به کودکان کمتر از ۱ سال عسل ندهید.
- اگر کودک شما قدری بزرگ شده است که بتواند آبنبات بمکد، به وی قرص مکیدنی بدهید. تقریبا دیگر انواع آبنبات هم همان قدر موثرند.
- به کودک تان مایعات فراوان بدهید. در چند روز اول شاید برای کودک‌تان راحت‌تر باشد که غذاهای نرم یا سوپ بخورد.
- شستن مکرر دست‌ها می‌تواند از گسترش بیماری جلوگیری کند.

 منبع: زندگی آنلاین



ادامه مطلب

نوشیدن دمنوش‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان بسیار مفید است و نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف دارند.
اِگزِما یا درماتیت به التهاب یا آماس پوست گفته می‌شود که می‌تواند منجر به خارش، قرمزی، تورم و پوسته‌ریزی شود. شیوع این عارضه در بین نوزادان و کودکان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر است. در این مطلب گیاهانی را معرفی می‌کنیم که تاثیر بسزایی در لطافت و نرمی پوست دارند.

خواص دمنوش افتیمون
افتیمون طبع گرم و خشک دارد؛ از بین برنده ورم‌ها، لطیف کننده پوست و مفرح قلب است. این دمنوش برای درمان بیماری‌های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کابوس و وسواس استفاده می‌شود.

موارد منع مصرف دمنوش افتیمون
مصرف زیاد دمنوش افتیمون برای گرم مزاجان مضر است.

طرز تهیه دمنوش افتیمون
از آن‌جایی که گیاه افتیمون بسیار ضعیف است، جوشاندن و کوبیدن این گیاه سبب از بین رفتن خاصیت آن می‌شود؛ بنابراین هنگام مصرف نباید آن را کوبید یا زیاد جوشاند بلکه باید با شعله غیر مستقیم، خیلی آهسته و طولانی مدت دَم کرد.

خواص درمانی دمنوش زیرفون
زیرفون آرام‌بخش است و برای درمان ناراحتی‌های عصبی، تشنج، میگرن، بی‌خوابی و سردرد استفاده می‌شود؛ این دمنوش بیماری‌های ریوی را سرکوب می‌کند و می‌تواند لکه‌های پوستی صورت را به مرور زمان از بین ببرد. مصرف دمنوش زیرفون سبب دفع سموم بدن می‌شود؛گل‌های این گیاه معرق است یعنی علاوه بر ایجاد تعریق، میزان ادرار را نیز افزایش می‌دهد. زیرفون یک درمان طبیعی برای زیبایی پوست و مو است.

موارد منع مصرف دمنوش زیرفون
مصرف زیاد دمنوش زیرفون موجب کاهش فشار خون می‌شود؛ استفاده از این گیاه برای زنان باردار ممنوع است.

طرز تهیه دمنوش زیرفون
یک مشت زیرفون را به همراه ۲ لیوان آب سرد با شعله مستقیم به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید سپس آن را با شعله غیرمستقیم به مدت طولانی دم کنید تا خوب رنگ بیندازد.

خواص درمانی دمنوش بادرنجبویه
این گیاه مقوی قلب و اعصاب، خون‌ساز، تقویت کننده سلول‌های مغز، لطیف کننده پوست، خواب آور، شادی آور و ضد وزوز گوش است. مصرف دمنوش بادرنجبویه برای افراد دچار نفخ معده مفید است؛ این دمنوش باعث تقویت حافظه می‌شود و برطرف کننده تنگی نفس نیز است.

موارد منع مصرف دمنوش بادرنجبویه
افراد دچار اختلالات تیروئیدی، مبتلایان به گلوکوم، زنان باردار و شیرده و اشخاصی که نسبت به مصرف آسپرین حساسیت دارند باید از مصرف این دمنوش جلوگیری کنند.

طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه
یک مشت کوچک از بادرنجبویه را با ۲ لیوان آب سرد روی شعله مستقیم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد، سپس بگذارید تا با شعله غیرمستقیم دَم بکشد.

دمنوش بابونه
بابونه طبع گرم و خشک دارد، این گیاه سرشار از فلاونوئیدهاست که سبب مهار رادیکال‌های آزاد می‌شود. این دمنوش درمان‌کننده سردرد و میگرن است و برای تسکین دردهای عضلانی نیز استفاده می‌شود.

موارد منع مصرف دمنوش بابونه
افرادی که نسبت به بابونه حساسیت دارند و مبتلایان به آسم باید از مصرف این دمنوش خودداری کنند.

طرز تهیه دمنوش بابونه
یک قاشق چای‌خوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه روی شعله غیر مستقیم بگذارید.

طرز تهیه دمنوش رویبوس
یک قاشق غذاخوری از برگ گیاه رویبوس را درون یک لیوان آب جوش بریزید و بگذارید به مدت پنج دقیقه دَم بکشد؛ برای طعم دادن به این دمنوش می‌توانید از شیر یا عسل استفاده کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران



ادامه مطلب


نتایج پژوهشی که توسط محققان ایرانی انجام‌شده، نشان می‌دهد: غلظت­‌های مختلف اکسید روی در جانوران مدل می‌­تواند موجب القای استرس اکسیداتیو و آسیب‌های کبدی شود.
به گزارش مشرق، فلز روی، یک عنصر ضروری کاتالیزوری و تنظیمی است که نقش مهمی را در پاسخ‌­های ایمنی بدن، استرس اکسیداتیو و پیری ایفا می­‌کند. این عنصر در تمام بافت‌­های بدن حضور دارد و کمبود آن سبب اختلال در سیستم دفاعی و آنتی‌اکسیدانی بدن می‌­شود. اکسید روی رایج ­‌ترین ترکیب روی است؛ زیرا بالاترین غلظت عنصر روی را در خود دارد و دارای عملکرد چندگانه است.
امروزه اکسید روی در صنعت، پزشکی، داروسازی، کشاورزی، رنگ‌ آمیزی و همچنین در سیستم­‌های اکولوژیک کاربرد دارد. سایز ذرات و مورفولوژی آن‌ها مهم‌ترین پارامتری است که فعالیت اکسید روی را تحت تأثیر قرار می‌­دهد. در سال­‌های اخیر و با پیشرفت نانوتکنولوژی، استفاده از نانواکسید روی جایگزین روی شده است. عده‌ای از محققان اعلام کرده‌اند که ذرات روی عوارض جانبی در بعضی از سلول­‌های انسان ایجاد می‌­کند، بنابراین از سویی به دلیل گزارش‌های متناقض و از سوی دیگر به دلیل استفاده روزافزون از این عنصر، تعیین اثرات آن امری ضروری به نظر می­‌رسد.
به همین منظور گروهی از محققان دانشگاه علوم پزشکی همدان با همکاری انستیتو پاستور تهران، ۲۵ موش آزمایشگاهی نر نژاد ویستار را به ۵ دسته ۵ تایی تقسیم کردند و آن‌ها را با دوزهای مختلف اکسید روی تحت تیمار قرار دادند. در پایان این دوره، میزان ۲ میلی‌­لیتر خون از قلب موش‌ها گرفته شد و فاکتورهای اکسیدانی و آنتی‌­اکسیدانی آن سنجش شد.
نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان داد که هر چه غلظت اکسید روی دریافتی در بدن موش بیشتر باشد، اکسیدان بیشتری در بدن این جانور تولید می‌شود و آن را بیشتر دچار تنش می‌کند.
طبق این نتایج که در مجله علمی «پژوهان» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی همدان منتشر شده، افزایش تنش اکسیداسیونی در بدن موش‌ها تا حدی منجر به ترشح آنزیم‌های آنتی‌ اکسیدان نظیر سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز می‌شود، ولی این عکس‌ العمل دفاعی، در غلظت‌های بالای روی زیاد قوی نیست.
بر اساس داده‌­های به‌دست‌آمده از این آزمایش، ظرفیت آنتی‌ ­اکسیدانی کل، همراه با افزایش غلظت اکسید روی در تمام گروه‌­ها کاهش پیداکرده است. علاوه بر این، تغییرات آنزیم‌­های کبدی ALT و AST در گروه‌­های مصرف‌کننده دوزهای متفاوت اکسید روی به‌طور چشمگیری معنادار شده‌اند که نشان‌دهنده آسیب کبدی است.
این نتایج همگی نشان از مضرات استفاده نادرست از اکسید روی دارد، بااین‌وجود برای تائید اثرات نامطلوب اکسید روی در انسان باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد تا تأثیر این ذرات بر سلامتی انسان مشخص‌شده و استفاده از آن‌ها در موارد صنعتی مثل لوازم‌ آرایشی و کرم­‌های ضد آفتاب قابل توجیه شود.



ادامه مطلب
مطالب پربحث‌
محبوب ترین مطالب