دکتر محسن صابری در گفت‌وگو با سینا، درباره ترومای -آسیب‌های- موبایل اظهار داشت: ترومای موبایل شامل دو بخش مستقیم و غیر مستقیم است. منظور از ترومای مستقیم موبایل تأثیر زیانبار امواج الکترومغناطیس بر روی سلامتی انسان‌ها است.
وی تصریح کرد: در سایر کشورها مطالعاتی در زمینه ترومای امواج موبایل انجام شده است و در این تحقیقات دریافتند که بعضی سرطان‌ها در ناحیه صورت به دلیل نزدیکی موبایل به این ناحیه رخ می‌دهد و کسانی که ساعات بیشتری از موبایل استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر هستند.
این متخصص پزشکی اجتماعی گفت: امواج موبایل و wifi موجود در محیط باعث ایجاد اختلال در خواب می‌شوند، که بهتر است در هنگام خواب موبایل در بالای سر قرار نگیرد.
صابری افزود: این امواج بیشتر سلامتی کودکان و خانم‌های باردار را به خطر می‌اندازند، همچنین در آینده ممکن است تاثیرات سوء بر روی جنین بگذارد.
وی توصیه کرد: بهتر است در دوران بارداری از وسایلی که امواج الکترومغناطیسی دارند مانند موبایل کمتر استفاده شود.
رئیس مرکز مطالعات و توسعه آموزشی (EDC) دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) افزود: این امواج الکترومغناطیس بر روی ارگان‌های عصبی جنین بیشترین تأثیر زیانبار را دارند، چون سلول‌هایی هستند که در دوران جنینی بیشترین رشد را دارند.

ضرورت همکاری جنین‌شناسان با مهندسان الکترو مغناطیس و فیزیک‌ پزشکی
صابری با اشاره به این‌که هنوز به تفکیک سلول‌ها و ارگان‌های جنینی تأثیرپذیر از امواج موبایل بررسی نشده‌اند، تصریح کرد: برای رسیدن به نتایج مطلوب لازم است که همکاران جنین‌‌شناس با مهندسینی که در زمینه بررسی امواج الکترومغناطیس و فیزیک‌پزشکی تحقیق می‌کنند همکاری داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به ترومای غیر مستقیم موبایل گفت: تصادفات در این بخش از تروما قرار می‌گیرند، کسی که در حین رانندگی با موبایل صحبت می‌کند یا مشغول به پیامک دادن است بخشی از تمرکز خود را در حین رانندگی از دست می‌دهد و احتمال وقوع تصادف بسیار بالا می‌رود که ضایعات حاصل از آن می‌تواند جانی باشد.
این متخصص پزشکی اجتماعی افزود: ما برای پیشگیری از تروما در ابتدا باید از آموزش شروع کنیم، بهترین فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری انجام می‌شود، نیروی انتظامی و پلیس راهور در این زمینه اقدامات موثری کرده‌اند.

تاثیرگذاری جریمه‌های راهنمایی و رانندگی
صابری با اشاره به قوانین بازدارنده ادامه داد: جریمه‌هایی که راهنمایی و رانندگی وضع و اعمال می‌کند، در این فرهنگ‌سازی بسیار تأثیرگذار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر کسانی که به تروما دچار می‌شوند در سنین جوانی و بهره‌وری قرار دارند به همین دلیل علاوه بر آسیبی که به فرد و خانواده وارد می‌شود بر جامعه هزینه بالایی تحمیل می‌شود.
صابری درباره همکاری بین‌بخشی ارگان‌ها در زمینه پیشگیری از تروما گفت: در زمینه پیشگیری از تروما پلیس راهور مستقیم در میدان حضور دارد، همچنین در وزارت راه کمیسیونی با موضوع ایمنی راه‌ها وجود دارد که ارگان‌هایی مانند سازمان امداد و نجات هلال‌احمر، بسیج جامعه پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) به عنوان رتبه علمی آموزشی تروما در بسیج در آن عضو هستند.

سلامت نیوز


بخش نظرات این مطلب
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
مطالب پربحث‌
محبوب ترین مطالب